4 gün okul 3 gün tatil sistemine geçilecek mi?

4 gün okul 3 gün tatil sistemine geçilecek mi? Bu gelişme Türkiye’de de benzer bir uygulamanın hayata geçirilebileceği spekülasyonlarına neden oldu. Yaklaşan yeni eğitim döneminde okulların haftada 3 gün tatil olabileceği yönündeki iddialar, velilerin ve eğitim camiasının dikkatini çekti. İddialara göre, 2024-2025 öğretim yılından itibaren Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri öğrenciler için tatil günleri olacak;...

4 gün okul 3 gün tatil sistemine geçilecek mi?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

4 gün okul 3 gün tatil sistemine geçilecek mi?

Bu gelişme Türkiye’de de benzer bir uygulamanın hayata geçirilebileceği spekülasyonlarına neden oldu.

Yaklaşan yeni eğitim döneminde okulların haftada 3 gün tatil olabileceği yönündeki iddialar, velilerin ve eğitim camiasının dikkatini çekti. İddialara göre, 2024-2025 öğretim yılından itibaren Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri öğrenciler için tatil günleri olacak; Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri ise normal eğitim günleri olarak devam edecek.

Avrupa’da benzer bir uygulamanın başarılı sonuçlar vermesi, Türkiye’de de benzer bir sisteme geçiş beklentilerini artırdı. Ancak henüz Milli Eğitim Bakanlığı’ndan konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.


Sinop’tan Yozgat’a geldi! İşbirliği konuşuldu

Sosyal medyada hızla yayılan iddiaların gerçekliği henüz netlik kazanmadı. Daha önce çalışma hayatında benzer bir sistemin tartışıldığı biliniyor. Bu model, Norveç’te önceden belirlenen bazı pilot okullarda denendi ve olumlu sonuçlar alındı. Ancak Türkiye’de bu sisteme geçiş konusunda net bir karar henüz verilmedi.

 

4 gün okul 3 gün tatil sistemine geçilecek mi?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.